Andrei Pleşu – filozoful de la pagina 1, în Libertatea din 1992

Andrei Pleşu, între Cultura feciorelnică şi Politica versată, pe vremea când încă mai ridicau tirajul fără să se dezbrace de idei

Preistoria tabloidă a presei româneşti postdecembriste n-a început, aşa cum s-ar putea crede, direct cu stimularea vizuală, în paginile 3 sau 5, ci cu un interviu-preludiu, direct în pagina 1, cu Andrei Pleşu. Fostul ministru al Culturii pe prima pagină a ziarului Libertatea din 1992 este o combinaţie care pentru unii poate părea astăzi de-a dreptul perversă. Dar cum creierul este cea mai erogenă zonă, iar cititorii de acum 20 de ani erau încă plăcut excitaţi şi de lectură, adică de idei, filozoful de la pagina 1 ţinea încă locul formelor fără fond ale duduilor despuiate, cele care au adus ulterior faimă publicaţiei cu pricina.

Nu dezvălui până la nuditate spusele de atunci ale fostului ministru al Culturii. Las cititorului autosatisfacţia lecturii, citând doar o întrebare la fel de excitantă şi la fel de fierbinte ca acum 20 de ani, rostită de Pleşu:  „Când va avea Parlamentul obiectivitatea, nobleţea, patriotismul de a înfiinţa o comisie pentru propria sa anchetare?” 

Click pe poză pentru mărire

Anunțuri

~ de Nicolae Leahu pe Februarie 27, 2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: