M.S. Regele Mihai I al României în presa vremii

Majestatea Sa regele Mihai I iubeşte mult armata ţării. Îl vedem aci, într-un spital, decorând ostaşii cari au arătat vitejie pe front„, scria ALBINA, „Foaia săptămânală pentru popor a Fundaţiei Regele Mihai I”, din februarie 1946. Trecuseră doar câteva luni de la terminarea celui de al doilea RăzboiMondial. Cu Armata Roşie staţionată pe teritoriul României, Regele Mihai I se încăpăţâna să rămână şi să reziste comuniştilor în ţară, să dea speranţă soldaţilor şi civililor români, deşi avusese destule ocazii să se refugieze în afara lagărului sovietic.  

„Majestatea Sa regele Mihai I, inimă din inima ţării” titra pe pagina  a doua ALBINA.  

Desigur că în sufletul românesc stărue ca o flacără mereu vie actul bărbătesc pe care M.S. Regele Mihai I l-a înfăptuit la 23 August 1944, când cu un curaj legendar, a rupt ţara noastră de pe un drum greşit, ca astfel să o ducă pe drumul adevărat al politicii româneşti„, scria ALBINA. „Şi actul acesta atât de isbăvitor nu a rămas fără răsunet câci întreaga lume liberă a însemnat pe răbojul vremii cu litere de aur actul măreţ pe care scumpul nostru Rege, ajutat de sfetnici înţelepţi, l-a dăruit poporului nostru.

Dincolo de hoterele ţării, Uniunea Sovietică, Anglia şi America au lăudat zile întregi prin ziare şi cuvântări actul acesta pe care M.S. Regele Mihai I cu tot poporul l-a adus umanităţii şi lumii doritoare de viaţă liniştită

Reclame

~ de Nicolae Leahu pe iunie 24, 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: