1992: „corupţia din vamă nu trebuie ignorată”. 2011: corupţia rezistă

Evenimentul zilei din 21 iulie 1992

„Corupţia este un fenomen ce nu poate fi trecut cu vederea, nici minimalizat”, declara în Evenimentul zilei din 21 iulie 1992 ministrul economiei şi finanţelor de atunci, George Danielescu. „Permeabilitatea personalului vamal (senazţional eufemism!) poate fi diminuată (adicătălea nici nu se punea problema „impermeabilizării”…) atât prin creşterea salariilor, cât şi prin alte metode de stimulare.” Pentru reuşita acţiunii de reducere a „permeabilităţii” vameşilor, guvernul aprobase Hotărârea nr.365, dar şi implementarea unui sistem de premiere a „vameşilor vigilenţi şi cinstiţi”. Cât de eficientă a fost măsura, se vede acum, în 2011…

Devenit ulterior administrator al fondului de investiţii private SAFI, George Danielescu a fost achitat în 2004 pentru capetele de acuzare privind săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnatură privată şi înşelăciune în formă agravantă.

Pe aceeaşi pagină a ziarului, poza directorului general al vămilor, Mihai Pânzariu. „Directorul general al vămilor este mulţumit că instituţiei sale i se dă acum importanţa pe care o merită” era explicaţia pozei. Avea şi de ce să fie mulţumit, de vreme ce, în anii care au urmat, în guvernarea Văcăroiu,  „permeabilitatea” vămilor avea să scoată din bugetul de stat sume uriaşe de bani (vezi şi http://www.evz.ro/detalii/stiri/directia-generala-a-vamilor-a-gestionat-formarea-unei-gauri-de-380-de-miliarde-de-lei-in-bugetul-s.html).

 

Anunțuri

~ de Nicolae Leahu pe Februarie 15, 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: